Veiligheid

De gemeente werkt samen met de politie, de brandweer, het Openbaar Ministerie en vele andere partners aan veiligheid. Maar de belangrijkste schakel als het om veiligheid gaat dat bent u! Lees wat u zélf kunt doen voor een veiliger Steenwijkerland.

 • Veilig wonen

  Prettig wonen in een veilige wijk, dat wil toch iedereen! Wat kunt u zélf doen om prettig en veilig te wonen in uw woning en wijk. U vindt hier bijvoorbeeld tips om inbraak en brand te voorkomen, informatie over BuurtApps en over het hulpverleningsnetwerk.

 • Burgernet

  Werk samen met de gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt! Burgernet richt zich op de opsporing van verdachte of vermiste personen.

 • Ramp, crisis of als de sirene gaat

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur hoort u het oefenalarm van de sirenes in onze gemeente. U hoeft zich hier niet ongerust over te maken. Het gaat slechts om een test, om na te gaan of de waarschuwingsapparatuur nog goed werkt. Als de sirene op een ander moment gaat, is het een waarschuwing.

 • Veiligheidsbeleid

  Samen voor veiligheid, dat staat centraal in het veiligheidsbeleid van de gemeente Steenwijkerland. Het veiligheidsbeleid is beschreven in het integrale veiligheidsplan en externe veiligheidsbeleid.