Laadpalen

De komende jaren rijden er steeds meer elektrische auto’s rond. Dat is goed nieuws voor het milieu. Het is belangrijk dat er voldoende laadpalen voor deze auto’s zijn. Daar wordt hard aan gewerkt. De provincies Overijssel en Gelderland laten voor 43 gemeenten, waaronder Steenwijkerland, 4.500 laadpalen plaatsen in de openbare ruimte.

Op www.oplaadpalen.nl kunt u zien waar u oplaadpalen in Steenwijkerland kunt vinden. 

Meer laadpalen plaatsen

De gemeente Steenwijkerland zet zich in om elektrisch rijden te ondersteunen en aan te moedigen. Zij gaat de komende 2 jaar samen met Vattenfall laadpalen plaatsen in de openbare ruimte. 

Laadpalen op aanvraag

U kunt een laadpaal aanvragen als u geen mogelijkheden heeft om op eigen terrein een laadpaal te zetten, u een elektrisch voertuig bezit en er bij u binnen een straal van 250 meter nog geen laadpaal aanwezig is. Dat is een laadpaal die in de openbare ruimte wordt geplaatst en door iedereen met een elektrische auto kan worden gebruikt. Via de website EVTools kunt u een aanvraag indienen. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt de laadpaal kosteloos door Vattenfall geplaatst. Dat gebeurt in overleg met de gemeente.

Veelgestelde vragen over laadpalen

We hebben de meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet. We hebben de vragen ingedeeld in vragen over de aanvraag van een laadpaal, veelgestelde vragen over opladen bij openbare palen en vragen over opladen bij uw huis.

Extra informatie

Laadpaal aanvragen

Gebruik de knop hieronder om een laadpaal aan te vragen.

Laadpaal aanvragen