Woningbouwlocaties

Op deze pagina ziet u welke (woning)bouwprojecten er nu zijn in Steenwijkerland.

Kornputkwartier

Vestingstad Steenwijk heeft een uitgebreid winkelaanbod, volop uitgaansmogelijkheden, theater en bioscoop, goede sportfaciliteiten en volop keus als het om zorg en onderwijs gaat. Door de ligging aan de A32 en met een intercitystation is Steenwijk uitstekend bereikbaar. Het Van den Kornputkwartier telt zo’n 400 huizen. Van vrijstaande woningen tot appartementen. Er zijn mogelijkheden voor projectbouw en om zelf te bouwen.

Oosterbroek Oldemarkt

 • Nieuwbouwproject Oosterbroek
  • Oldemarkt ligt vlakbij het Nationaal Park Weerribben-Wieden. En dat betekent fietsen, wandelen en varen direct vanuit huis. Met alle voorzieningen binnen handbereik is Oldemarkt een aantrekkelijke woonomgeving. Dat geldt ook voor de nieuwe woonwijk Oosterbroek. Vlakbij de haven en op loopafstand van het centrum. Het plan heeft ruim 40 woningen: in een rij, twee-onder-een-kap én vrijstaand. Onlangs is de laatste kavel verkocht.

Ossenzijl

 • Woningbouw in het hart van Ossenzijl
  • Ossenzijl ligt praktisch in het hart van De Weerribben, dat samen met natuurgebied De Wieden, een Nationaal Park vormt. Ruimte om te leven; in Ossenzijl is dat heel gewoon. In het hart van Ossenzijl zijn er gemeentelijke kavels voor de bouw van een vrijstaand huis. Wees er wel snel bij. Op dit moment is er nog 1 kavel beschikbaar.

Scheerwolde

 • Dorpsuitbreiding Scheerwolde
  • Scheerwolde ligt in het hart van de gemeente Steenwijkerland, tussen de natuurgebieden De Weerribben en De Wieden in. Een ideale startplaats om het gebied per fiets te doorkruisen. Op een mooie locatie aan de Scheerwolderweg hebben we in een klein nieuwbouwproject ruime kavels te koop. De eerste vrijstaande woningen staan er inmiddels. Er is plek voor maximaal 9 woningen. Twee-onder-een-kap of vrijstaand. Op dit moment zijn de kavels onder optie.

Steenwijk Zuid Oost

Het plangebied ligt langs de Meppelerweg, tussen de wijk de Gagels en het Kornputkwartier. Het plan bestaat uit een groen raamwerk met verschillende woonbuurten. Het project biedt woningaanbod voor gezinnen, starters, senioren, maar ook woningen voor kleinere huishoudens (1-2 personen) in verschillende prijscategorieën:

 • Sociale huurwoningen (door Woonconcept) 
 • Middeldure koop- en huurwoningen
 • Vrije sector koopwoningen

Op dit moment zijn de kavels nog niet beschikbaar. Start van de verkoop van de kavels wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2025. Koopwoningen worden verkocht door Roosdom Tijhuis, www.roosdomtijhuis.nl.

Blokzijl

In Blokzijl worden 80 woningen gerealiseerd. In fase A gaat hiet om 32 woningen, vrijstaand, twee-onder-een-kap en rijwoningen. De uitgifte zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

Woonagenda

In de gemeente Steenwijkerland wordt elke 4 / 5 jaar een woningmarktonderzoek uitgevoerd om een actueel beeld te krijgen van de woningmarkt. Daarbij stellen we onszelf onder andere de volgende vragen: Wat zijn de ambities voor de komende jaren? Wat willen we bereiken en wat gaan we daarvoor doen? Met 33 concrete actiepunten in de Woonagenda Steenwijkerland 2022-2026 laten we u zien wat u de komende jaren van ons kunt verwachten. 

Bekijk de Woonagenda Steenwijkerland 2022-202 (pdf, 1,8 MB).

U kunt ook de stand van zaken bekijken: Stand van zaken uitvoering woningbouw (pdf, 556 KB).

Woonagenda