Thuis in Steenwijkerland

Wonen in Steenwijkerland? Dat is rust en ruimte. Maar ook toeristische trekkers en stadse gezelligheid. In Steenwijkerland woon je met meerwaarde.

Veelzijdig

Steenwijkerland heeft meer dan 40 steden, dorpen en buurtschappen. Een paar voorbeelden? Vestingstad Steenwijk, de monumentale stadjes Blokzijl en Vollenhove, landelijke dorpjes als Sint Jansklooster, Belt-Schutsloot en Oldemarkt. Maar ook het bekende waterdorp Giethoorn en buurtschappen met bijzondere namen als Muggenbeet en Nederland.

Kavels tegen betaalbare prijzen

In Steenwijkerland koopt u kavels tegen betaalbare prijzen. Op locaties waar wonen nog echt meerwaarde heeft. Want, wie heeft een nationaal park als achtertuin? Of vaart met eigen boot(je) tot aan de voordeur. Liever meer reuring? Ook in een stadse omgeving is plaats voor uw droomhuis.

Volop mogelijkheden om te ontspannen

Toeristische trekkers genoeg in Steenwijkerland. Bloemencorso’s, havendagen en gondelvaarten trekken jaarlijks vele bezoekers. En ook Giethoorn is een trekpleister van jewelste. Liever iets cultureels? Bezoek de vele monumenten en havezaten. Voor een avondje uit kunt u in Steenwijkerland ook terecht bij de bioscoop en het theater. In het Nationaal Park Weerribben-Wieden komen wandelaars en fietsers ruimschoots aan hun trekken. En dan is er het water. Steenwijkerland is een heerlijke plek voor de water- en schaatsliefhebbers.

Goed bereikbaar 

Steenwijkerland heeft ruim 45.000 inwoners. De gemeente ligt op het snijvlak van 4 provincies: Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland. Goed bereikbaar over de weg, per spoor en over het water.
 

Wonen in Steenwijkerland