Evenementen

Wilt u een evenement organiseren? Wilt u geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Op deze pagina vindt u meer informatie hierover.

 • Evenement organiseren

  Wilt u een straatfeest of een buurtbarbecue organiseren? Of een muziek-, sport- of ander publieksevenement? Dan heeft u hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Voor een klein evenement is een melding voldoende. Voor een groot evenement moet u een vergunning aanvragen.

 • Alcohol schenken tijdens bijzonder evenement

  Wilt u tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een muziek- of sportevenement, alcoholhoudende drank met minder dan 15% alcohol of wijn schenken? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Dit heet een Alcoholwet ontheffing.

 • Feest vieren in een dorpshuis of wijkcentrum

  Als u in een dorpshuis, gemeenschapshuis of wijkcentrum een verjaardag, bruiloft of ander feest wilt vieren, moet u dit melden aan de gemeente. Dit wordt een bijeenkomst van persoonlijke aard genoemd.

 • Collectes en acties

  Wilt u als organisatie in Steenwijkerland geld of goederen inzamelen voor een goed doel? Bijvoorbeeld het houden van een koek-, snert- of worstactie namens een jeugd- of sportclub? Dan moet u dit melden. Bent u een organisatie buiten de gemeente Steenwijkerland? Dan heeft u een vergunning nodig.

 • Loterij

  Wilt u een loterij organiseren? Dan heeft u een loterijvergunning nodig.

 • Geluidshinder ontheffing

  Als u weet dat u activiteiten gaat ondernemen waarbij lawaai veroorzaakt kan worden, dan moet u een ontheffing aanvragen bij de gemeente.