Vacature: lid, tevens voorzitter Rekenkamer

De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld vormen een personele unie voor wat betreft de uitvoering van de Rekenkamer. Momenteel is de functie van voorzitter van de Rekenkamer vacant. De vier gemeenteraden zijn nu op zoek naar een lid, tevens voorzitter van de Rekenkamer voor een periode van zes jaar.

Het lid kan voor maximaal één termijn van zes jaar worden herbenoemd. 

Profiel/taken en eisen.

Wij zoeken een voorzitter met kennis van de belangrijkste beleidsterreinen en bestuurlijke processen van de lokale overheid en bij voorkeur beschikt over een bestuurlijk–politieke achtergrond. Het hebben van aantoonbare ervaring in het doen van onderzoek en/of het begeleiden van onderzoek is gewenst.

Enige senioriteit (niet zozeer qua leeftijd) en ervaring als lid of voorzitter van een Rekenkamer is een pré. Bekendheid met de regio Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld geldt als een voordeel. 

Wat bieden wij?

Er is een vaste vergoeding op basis van de verordening vastgesteld, aangevuld met eventuele reis- en verblijfskosten. De uitgebreide profielomschrijving kunt u lezen in het document Profielschets voorzitter en leden rekenkamer (pdf, 109KB).

Procedure 

Op 19 april 2024 vinden de sollicitatiegesprekken plaats in het stadhuis in Meppel. 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met de heer Flentge, lid van de rekenkamer. Hij is te bereiken via 06 48 41 58 11. 

Meer informatie vindt u in de verordening gemeentelijke rekenkamer Steenwijkerland  en op de pagina De Rekenkamer

Reageren?

Stuur uw brief en CV vóór 8 april 2024 aan rekenkamer@steenwijkerland.nl.

logos-gemeente-meppel-staphorst-steenwijkerland-westerveld