Inwonerspanel

Sinds 2018 hebben we een digitaal inwonerspanel. Daarin kunt u meedenken over onderwerpen die u aangaan. We vinden het belangrijk om te weten wat u van die onderwerpen vindt.

Resultaten onderzoek openbare ruimte (groen, water, wegen en spelen)

In februari 2024 vroegen we de deelnemers van het Inwonerspanel naar hun mening over de openbare ruimte (groen, water, wegen en spelen) en verschillende voorzieningen in de gemeente. In totaal vulden 584 inwoners de vragenlijst in. De resultaten van dit onderzoek staan op de website steenwijkerlandpeilt.nl. U kunt ze daar online bekijken en ook downloaden als PDF (1.8 MB).

De uitkomsten van dit onderzoek verwerken we op verschillende manieren. De openbare verlichting dimmen we ’s avonds na 22:00 uur met 50%. Hiermee besparen we energie en is er minder lichtvervuiling. Daarnaast zijn we bezig met het energiezuiniger maken van de openbare verlichting. Meer dan de helft van onze verlichting is al LED verlichting. In 2030 willen we dat alle openbare verlichting LED verlichting is. In het buitengebied gaan we uit van ‘Donker waar het kan, licht waar het moet’. Daarom verlichten we in het buitengebied alleen plekken waar verkeer samenkomt, zoals kruisingen en rotondes.

De punten met wateroverlast die de deelnemers aanwezen voegen we toe aan de punten die uit ons onderzoek naar wateroverlast komen. Deze punten krijgen een plek in onze plannen met oplossingen voor wateroverlast in de toekomst. De punten op de kaart voor wegen, voetpaden en fietspaden controleren we. Als het nodig is nemen we direct actie, anders krijgen ze een plek in onze onderhoudsplannen. Op onze website vindt u meer informatie over onze onderhoudsplannen.

Resultaten onderzoeken

Wilt u de resultaten van al onze onderzoeken teruglezen? Dat kan ook via www.steenwijkerlandpeilt.nl onder het kopje 'Nieuws en resultaten'.

Meld u aan voor het inwonerspanel

Wilt u ook meedenken over deze onderwerpen? Meld u dan aan als lid van het inwonerspanel. Dit kan op www.steenwijkerlandpeilt.nl .Op deze website kunt u ook de resultaten bekijken van de vorige onderzoeken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens

Deelname is altijd vertrouwelijk. Uw gegevens worden voor ons anoniem verwerkt door onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research. Kijk voor meer informatie op de vraag en antwoordpagina van I&O Research.

 

Logo Inwonerspanel - Steenwijkerland peilt