Duurzaam wonen

Een duurzame woning levert u meer wooncomfort en een lagere energierekening op. Bovendien is energiezuinig wonen ook nog eens goed voor het milieu. Doet u ook mee?

Het energieloket helpt u op weg  

Een energiezuinig huis is goed voor uw portemonnee, uw wooncomfort én voor het milieu. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland kan u hierover informeren en adviseren. Vandaag nog aan de slag? Dat kan via www.energieloket-west-overijssel.nl/gemeente/steenwijkerland

Praktische tips om energie te besparen

Energie én geld besparen? Dat kan ook met kleine ingrepen. Bijvoorbeeld door LED lampen te gebruiken, de verwarming een graadje lager te zetten of door korter te douchen. Op de site van Milieucentraal staan allerlei praktische tips die u gemakkelijk thuis kunt toepassen.

Minder CO2-uitstoot door aardgasvrije nieuwbouw

Wilt u nieuw bouwen? Dat kan vanaf 1 juli 2018 alleen nog maar aardgasvrij. En dat betekent dat u gebruik moet maken van andere, duurzame energiebronnen. In veel gevallen kan elektriciteit een goed alternatief zijn. Wilt u weten welke mogelijkheden er nog meer zijn? Stuur een mail naar duurzaam@steenwijkerland.nl en wij nemen contact met u op!