Buurtplan Jonenweg - Vosjacht

      

Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst herinrichting kruising Jonenweg-Vosjacht, april 2022 (pdf 220 kB)

Waarom

Om de leefomgeving rondom de Jonenweg/Vosjacht te verbeteren heeft de buurt plan gemaakt. Het plan bestond in grote lijnen uit:

Het omleiden van het camperverkeer naar de camperplaatsen Bodelaeke en Zuiderkluft
De routing van het camperverkeer is inmiddels zo goed als afgerond. Er zijn verkeersdrempels aangebracht bij het kruispunt Kanaaldijk/Cornelisgracht en bij het kruispunt Jonenweg/Rietkragge. We hopen dat hierdoor het verkeer meer gebruik gaat maken van de route via de Geythoornweg. Ook zijn de Kanaaldijk en Jonenweg verbreed. Aansluitend zijn er vijf nieuwe (forse) bomen gepland en is de berm lans de Kanaaldijk ingezaaid.

Het knelpunt van de trailerhelling aan de Zuiderkluft oplossen
De gemeentelijke trailerhelling bij de haven is met ingang van komend seizoen gesloten. Dit is op verzoek van de buurt.

Het herinrichten van de openbare ruimte bij de kruising Jonenweg/Vosjacht
Het ‘oude’ plan voor de herinrichting kruising Jonenweg/Vosjacht hebben we afgestoft. Voor de zomervakantie 2021 krijgt de directe omgeving een conceptplan met de bestaande ideeën uit de buurt. Na de zomer 2021 organiseren we, zodra het weer kan, een buurtbijeenkomst om het plan weer van deze tijd te maken.

Wanneer

De werkzaamheden aan de Jonenweg/Kanaaldijk zijn uitgevoerd in de periode mei 2020 tot maart 2021. De herinrichting van de openbare ruimte volgt in 2021/2022.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via telefoonnummer 14 0521 of per mail via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl.

Zie ook