Buurtplan Jonenweg - Vosjacht

jonenweg vosjacht  jonenweg vosjacht   

Nieuws

Uitnodiging bijeenkomst vervolg herinrichting kruising Jonenweg-Vosjacht, juli 2022 (pdf 166 kB)
Aangepast ontwerpvoorstel herinrichting kruising Jonenweg-Vosjacht, juli 2022 (pdf 2,8 MB)

Waarom

Om de leefomgeving rondom de Jonenweg/Vosjacht te verbeteren heeft de buurt plan gemaakt. Het plan bestond in grote lijnen uit:

Het omleiden van het camperverkeer naar de camperplaatsen Bodelaeke en Zuiderkluft
De routing van het camperverkeer is inmiddels afgerond. Er zijn verkeersdrempels aangebracht bij het kruispunt Kanaaldijk/Cornelisgracht en bij het kruispunt Jonenweg/Rietkragge. We hopen dat hierdoor het verkeer meer gebruik gaat maken van de route via de Geythoornweg. Ook zijn de Kanaaldijk en Jonenweg verbreed. Aansluitend zijn er vijf nieuwe (forse) bomen gepland en is de berm lans de Kanaaldijk ingezaaid.

Het knelpunt van de trailerhelling aan de Zuiderkluft oplossen
De gemeentelijke trailerhelling bij de haven is, op verzoek van de buurt, met ingang van seizoen 2021 gesloten.

Het herinrichten van de openbare ruimte bij de kruising Jonenweg/Vosjacht
Het ‘oude’ plan voor de herinrichting kruising Jonenweg/Vosjacht hebben we afgestoft. We zijn met bewoners uit de directe omgeving in overleg om een plan te maken met de bestaande ideeën uit de buurt.

Wanneer

De werkzaamheden aan de Jonenweg/Kanaaldijk zijn uitgevoerd in de periode mei 2020 tot maart 2021. De herinrichting van de openbare ruimte volgt eind 2023 / begin 2024.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via telefoonnummer 14 0521 of per mail via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl.

Zie ook