Buurtplan Jonenweg / Vosjacht

      

Nieuws

Waarom

Om de leefomgeving rondom de Jonenweg/Vosjacht te verbeteren heeft de buurt plan gemaakt. Het plan bestond in grote lijnen uit:
•    Het omleiden van het camperverkeer naar de camperplaatsen Bodelaeke en Zuiderkluft
•    Het knelpunt van de trailerhelling aan de Zuiderkluft oplossen
•    Het herinrichten van de openbare ruimte bij de kruising Jonenweg/Vosjacht

De routing van het camperverkeer is inmiddels zo goed als afgerond. Er zijn verkeersdrempels aangebracht bij het kruispunt Kanaaldijk/Cornelisgracht en bij het kruispunt Jonenweg/Rietkragge. We hopen dat hierdoor het verkeer meer gebruik gaat maken van de route via de Geythoornweg. Ook zijn de Kanaaldijk en Jonenweg verbreed. Aansluitend zijn er vijf nieuwe (forse) bomen gepland en is de berm lans de Kanaaldijk ingezaaid.

De gemeentelijke trailerhelling bij de haven is met ingang van komend seizoen gesloten. Dit is op verzoek van de buurt.

Nu kunnen we starten met de herinrichting van de openbare ruimte. Hiervoor organiseren we, zodra het weer kan, een buurtbijeenkomst. We kijken hierbij onder andere naar de inrichting van de groene ruimte bij de kruising Jonenweg/Vosjacht, Samen maken we het oude plan weer van deze tijd.

Wanneer

De werkzaamheden aan de Joneneweg/Kanaaldijk zijn uitgevoerd in de periode mei 2020 tot maart 2021. De herinrichting van de openbare ruimte volgt in 2021/2022.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Arjan Vroklage via telefoonnummer 14 0521 of per mail via arjan.vroklage@steenwijkerland.nl.

Zie ook