Horeca college Weerribben Wieden

Al ver voordat het Actieplan Werk(t) van start ging, speelden een aantal horecaondernemers in de regio met het idee om in Weerribben-Wieden, waar tal van verschillende horecabedrijven zijn gevestigd, een opleiding te starten. In ons mooie gebied moest zoiets mogelijk zijn. Dit werd bevestigd toen een groep horecaondernemers en andere betrokkenen een kijkje ging nemen bij een soortgelijk concept op Texel. Het gaf de horecaondernemers die al met het concept waren gestart een impuls om verder te gaan met de ontwikkeling van de Horeca college Weerribben-Wieden.

Het concept in een notendop: studenten uit Steenwijkerland (maar ook uit overige delen van het land) kunnen betaald leren in Weerribben-Wieden (conform horeca CAO). De MBO niveau 2 opleiding tot kok en gastheer/vrouw duurt één in plaats van twee jaar. Naast de algemene (horeca)vakken krijgen studenten regiospecifieke verdiepingslessen aangeboden waardoor zij niet alleen worden opgeleid tot een goede gastheer/vrouw of kok. Oók zijn ze door deze kennis van grote waarde voor de regionale horeca.

Aan de slag

Het Horeca College heeft de afgelopen jaren meerdere keren in de startblokken gestaan, maar door onder andere corona heeft dit helaas toen geen doorgang kunnen vinden. Om het een impuls te geven vervuld eind 2022 Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden de kwartiermakers rol om het Horeca College her op te starten, gesteund door de gemeente. De eerste resultaten daarvan hebben jullie misschien al gezien op het Werkfestival Steenwijkerland. Hier hebben we het concept voor het eerst gepresenteerd en dit is goed ontvangen! Zowel bij leerlingen, als bij collega-ondernemers.

Ben je horecaondernemer of ambieer je een leer-werk traject in de horeca, hou dan vooral de volgende website in de gaten: www.horecacollegeweerribbenwieden.nl

Meer weten?Nickie de Vries

Meer weten? Neem contact op met de projectregisseur Nickie de Vries, telefoonnummer 06 – 11 22 52 59.