Horeca college

Al ver voordat het Actieplan Werk(t) van start ging, speelden een aantal horecaondernemers in de regio met het idee om in Weerribben-Wieden, waar tal van verschillende horecabedrijven zijn gevestigd, een opleiding te starten. In ons mooie gebied moest zoiets mogelijk zijn. Dit werd bevestigd toen een groep horecaondernemers en andere betrokkenen een kijkje ging nemen bij een soortgelijk concept op Texel. Het gaf de horecaondernemers die al met het concept waren gestart een impuls om verder te gaan met de ontwikkeling van de Horeca college Weerribben-Wieden.

Het concept in een notendop: studenten uit Steenwijkerland (maar ook uit overige delen van het land) kunnen betaald leren in Weerribben-Wieden en van hun inkomen (conform horeca CAO) kunnen ze tegen een betaalbaar tarief zelfstandige woonruimte huren op de speciaal hiervoor ontwikkelde horecacampus. De MBO niveau 2 opleiding tot kok en gastheer/vrouw duurt één in plaats van twee jaar. Naast de algemene (horeca)vakken krijgen studenten regiospecifieke verdiepingslessen aangeboden waardoor zij niet alleen worden opgeleid tot een goede gastheer/vrouw of kok. Oók zijn ze door deze kennis van grote waarde voor de regionale horeca.

Aan de slag

Het originele plan was om in september 2020 al van start te gaan, maar in verband met de coronamaatregelen wordt dit een in ieder geval een half jaar opgeschoven. Hopelijk kunnen we in overleg met de bedrijven op een gegeven moment de draad weer oppakken. Wanneer het zover is gaan de leerlingen gelijk aan de slag bij bedrijven in Steenwijkerland en volgen een dag in de week les in ons gebied. Naast huisvesting is er ook gedacht aan vervoer van de studenten. Daarvoor is een mooie samenwerking tot stand gekomen met NWG waarbij werknemers van de NoordWestGroep studenten naar het werk brengen en ook weer ophalen om ze bij de campus af te zetten.Bert Flierman

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met programmaleider Bert Flierman, telefoonnummer
06 - 51 69 44 23.