Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster

Het vijftiende insectenhotel van Stichting Duurzaam Steenwijkerland werd geplaatst aan De Omloop in Sint Jansklooster. Aan natuurfotograaf Philip Friskorn de eer om de feestelijke opening te verrichten. In navolging op de opening verzorgt hij woensdag 22 mei een gratis lezing over Natuurlijk Noord Nederland in het Infopunt Duurzaam Doen.

Bloemrijk terrein aan De Omloop in Sint Jansklooster

Het XL hotel van 1 bij 1 meter heeft een mooie plek gekregen aan De Omloop in Sint Jansklooster. In een natuurlijk met bloemen ingezaaid terrein. Prachtig om te zien als de bloemen in bloei staan en daarmee volop voedsel bieden voor insecten. Ook werd er een informatiebordje bijgeplaatst. Dit hotel en het infopaneel zijn mogelijk gemaakt door Equans. 

Van belang voor de natuur

Insecten bestuiven bomen en planten, zijn voedsel voor vogels en andere insecteneters en ruimen dood materiaal op. De hotels bieden onderdak aan allerlei nuttige insecten. Zoals wilde bijen, lieveheersbeestjes en vlinders. Ze kunnen er hun eitjes leggen en overwinteren. De insectenhotels worden door Pand 17 uit Vollenhove en de Maargies Hoeve in Kallenkote gemaakt van hergebruikt en duurzaam materiaal.  

Gratis lezing Philip Friskorn 

Aan natuurfotograaf Philip Friskorn de eer om het hotel te openen. Zijn passie voor de natuur kreeg hij met de paplepel ingegoten. Hij maakte zijn eerste natuurfoto al in 1958. Insecten legt hij ook regelmatig vast. Woensdag 22 mei geeft hij een unieke lezing over Natuurlijk Noord Nederland. Beleef zijn wereld mee door de lens en ga op ontdekkingsreis in de natuur. U bent welkom bij het Infopunt Duurzaam Doen aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. Om 19.15 uur is de inloop en om 19.30 uur starten we. Voor deze gratis lezing is beperkt plek. Meld u daarom nu aan via info@dzst.nl om een plaats te reserveren.

Hotelbeheerders gezocht

Binnenkort worden er ook XL hotels geplaatst in onder andere Wanneperveen en Steenwijkerwold op openbare bloem- en struikrijke plekken. Ieder hotel krijgt een eigen beheerder die zorg draagt voor het hotel en de directe omgeving. Ook een hotel bij u in de buurt runnen? Laat het weten via info@dzst.nl.

Insectenhotel