Opvang Oekraïense vluchtelingen: meld het ons

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen iets willen doen voor de Oekraïense vluchtelingen. Op allerlei terreinen bieden inwoners hulp aan. Zo zijn er op verschillende plekken in onze gemeente particuliere initiatieven om vluchtelingen onderdak te bieden. Soms letterlijk in de logeerkamer bij mensen thuis. Maar ook in een bijgebouw of een iets grotere ruimte voor een aantal gezinnen tegelijk.

Biedt u onderdak? Meld het ons

We vinden het belangrijk om te weten waar en hoeveel vluchtelingen er op deze manier in onze gemeente worden opgevangen. We kunnen dan namelijk ook kijken welke ondersteuning we kunnen regelen. 
Biedt u onderdak aan vluchtelingen? Meld het ons dan. Dat kan heel eenvoudig door ons te bellen via telefoonnummer 14 0521 of door een mail te sturen naar info@steenwijkerland.nl Als u ons mailt, vergeet dan niet uw telefoonnummer erbij te zetten. We kunnen dan contact met u opnemen. 

Oekraïense vluchtelingen kunnen zich inschrijven bij de gemeente

Het is goed om te weten dat Oekraïense vluchtelingen zich bij de gemeente kunnen laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Ze moeten dan wel een paspoort of een andere identiteitsbewijs laten zien. Ook hiervoor geldt: neem contact met ons op. We maken dan een afspraak voor een dag en tijdstip om de vluchtelingen die u opvangt in te schrijven. 

Heeft u vragen? 

Wilt u meer weten of heeft u vragen. Op onze website www.steenwijkerland.nl/oekraine vindt u de actuele informatie. De vragen en antwoorden die daar staan worden dagelijks bijgehouden.