Contouren fontein inmiddels zichtbaar

De werkzaamheden om de Markt in Steenwijk een flinke oppepper te geven, vorderen gestaag. Zo werden vorige week de contouren van de fontein zichtbaar toen de ondergrondse leidingen en buizen werden aangelegd. Daarvoor moest het straatwerk worden verwijderd en was goed te zien dat de fontein straks een prominente plek op de Markt krijgt.

Bouw van de fontein op de Markt in Steenwijk
De Markt krijgt een bijzonder waterelement. De bouw van de fontein is inmiddels begonnen.
 

Een bereikbare binnenstad

Ondanks de werkzaamheden, zijn de winkels, bedrijven en de horeca in de binnenstad gewoon open. Bent u met de auto, dan moet u er rekening mee houden dat de Markt een aantal keren is afgesloten voor het doorgaande verkeer. We proberen de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar te houden en de overlast tot een minimum te beperken.                                

Komt dat zien!

 Hoe zag de Markt er vroeger uit? En, waarvoor werd het gebruikt? Wist u bijvoorbeeld dat er in de loop van de jaren heel wat koeien, paarden, schapen en ander vee werden verhandeld? De Markt was vroeger dé plek voor veemarkten. Maar ook voor kermissen, beurzen, feesten en herdenkingen. Hoe dat in z’n werk ging, kunt u zien in het Stadsmuseum op de Markt. Van 21 september 2018 t/m 30 maart 2019 kunt u daar terecht voor de expositie ‘De Markt in Steenwijk’. Aan de hand van onder andere foto’s, kaarten, voorwerpen, maquette en oude films krijgt u een goed beeld van vroeger tijden. Ook is er een animatie van hoe de Markt eruit komt te zien als alle werkzaamheden achter de rug zijn. Pronkstuk is de originele weegschaal uit 1642, die vele jaren in de Steenwijker Stadswaag werd gebruikt.
Het Stadsmuseum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Meer informatie kunt u vinden op www.stadsmuseumsteenwijk.nl

Zaterdagmarkt in de Goeman Borgesiusstraat!

Door de werkzaamheden op de Markt is de weekmarkt tijdelijk naar een andere locatie verplaatst. Tot en met zaterdag 17 november vindt u de zaterdagmarkt in de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat. Goed om te weten: op de vrijdagen voorafgaand aan de zaterdagmarkt, kunt u vanaf 24.00 uur niet in de Goeman Borgesiusstraat parkeren.

Speciale actie!

Van 8 september t/m 17 november kunt u meedoen aan een stempelactie. U maakt daarmee kans op een volle boodschappentas, die beschikbaar wordt gesteld door alle marktkooplieden. Wilt meedoen of er meer over weten? Op de zaterdagmarkt kunt u terecht voor informatie over de actie.

Actueel nieuws op de website  

Op onze website www.steenwijkerland.nl/centrumsteenwijk houden we u tijdens de werkzaamheden op de hoogte van het actuele nieuws. Ook vindt u daar meer informatie over de andere projecten waar we in de binnenstad van Steenwijk mee bezig zijn en gaan.