Fontein is blikvanger op nieuw ingerichte Markt in Steenwijk

De werkzaamheden om de Markt in Steenwijk een fikse opknapbeurt te geven, zijn zo goed als klaar. Tijdens de koopavond van 29 november 2018 wordt de nieuwe Markt feestelijk geopend. Daarbij wordt ook bekendgemaakt welke tekst er straks in de nieuwe gootlijn van de Markt te lezen is. Vervolgens wordt met een druk op de knop het startsein gegeven voor een spectaculaire show waarbij water en vuur centraal staan. En, er is bezoek uit Spanje. De opening, om 19.00 uur, is voor iedereen – jong en oud – toegankelijk.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van de Markt. Met de in totaal negen aangeplante bomen is er meer groen gekomen. De zitbankjes zijn vernieuwd en ook het straatwerk is onder handen genomen. Grote blikvanger is de fontein die midden op de Markt een prominente plek gekregen heeft. Deze verlichte fontein gaat vanaf het voorjaar tot en met het najaar op onregelmatige tijden aan en uit. Een verrassingseffect dat zeker voor de nodige aantrekkingskracht zal zorgen. In het voorjaar van 2019 wordt het laatste onderdeel van de herinrichting aangepakt: de aanleg van nieuwe verlichting.

Tekst in gootlijn

Tijdens de opening wordt op een bijzondere manier de tekst bekendgemaakt die straks in de nieuwe gootlijn van de Markt te lezen is. Iedereen kon daar ideeën voor aandragen. Veel inwoners hebben van die gelegenheid gebruikgemaakt en een suggestie ingediend. De tekst die daarbij het meest genoemd is, is uitgekozen. Deze tekst is straks te lezen in de gootlijn aan de kant van het Stadsmuseum.