Herinrichting van de Markt in Steenwijk is begonnen!

Op maandag 3 september 2018 zijn de werkzaamheden begonnen om de Markt in Steenwijk een flinke metamorfose te geven. De komende maanden is er dus volop werk in uitvoering in de binnenstad van Steenwijk.

Starthandeling Markt Steenwijk
Wethouder Bram Harmsma, Harry Aalderink (voorzitter Steenwijk Vestingstad) en Erik van Pelt (voorzitter bewonersvereniging binnenstad) helpen een handje mee.
 

Een bereikbare binnenstad

Ondanks de werkzaamheden, zijn de winkels, bedrijven en de horeca in de binnenstad gewoon open. Bent u met de auto, dan moet u er rekening mee houden dat de Markt een aantal keren is afgesloten voor het doorgaande verkeer. We proberen de binnenstad zo goed mogelijk bereikbaar te houden en de overlast tot een minimum te beperken.

Wanneer zijn we waar aan het werk?

Fase 1    
In de eerste fase zijn we aan de slag met het straatwerk aan de zuidzijde van de Markt en de Koningstraat én beginnen we met de bouw van de fontein. De Markt is tijdens deze fase afgesloten voor het doorgaande verkeer. De bevoorrading van winkels is wél mogelijk.  

Fase 2    
Begin oktober start de tweede fase van de werkzaamheden. We nemen dan de noordzijde (verlengde Oosterstraat) en de westzijde (verlengde Kerkstraat en Onnastraat) onder handen.

Fase 3    
Half oktober gaat de derde fase in. Dan gaan we met het straatwerk op het binnenplein van de Markt aan de slag. We doen er alles aan om de werkzaamheden vóór de Sinterklaasintocht (half november) af te ronden.

Zaterdagmarkt in de Goeman Borgesiusstraat!

Door de werkzaamheden op de Markt is de weekmarkt tijdelijk naar een andere locatie verplaatst. Tot en met zaterdag 17 november 2018 vindt u de zaterdagmarkt in de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat. Goed om te weten: op de vrijdagen voorafgaand aan de zaterdagmarkt, kunt u vanaf 24.00 uur niet op de Goeman Borgesiusstraat parkeren.

Speciale actie!

Van 8 september t/m 17 november 2018 kunt u meedoen aan een stempelactie. U maakt daarmee kans op een volle boodschappentas, die beschikbaar wordt gesteld door alle marktkooplieden. Wilt meedoen of er meer over weten? Op de zaterdagmarkt kunt u terecht voor informatie over de actie.