Meepraten over kwaliteitsimpuls park Rams Woerthe

Méér doen met het stadspark Rams Woerthe in Steenwijk. Kan dat? En zo ja, op welke manier? Daarover willen de samenwerkende partijen van de binnenstad van Steenwijk graag met betrokken organisaties, omwonenden en andere belangstellenden in overleg. Wethouder Bram Harmsma: ‘We hebben de stadswallen, stadstuin de Nettelbosch en een prachtig vernieuwde Markt. Allemaal zijn ze onlosmakelijk verbonden met vestingstad Steenwijk. Daar hoort wat ons betreft het mooie, monumentale park Rams Woerthe bij. Hoe kunnen we zorgen voor nog meer verbinding tussen al deze pareltjes? Er komen ontwikkelingen op het gedempte Steenwijker Diep en ook hier willen we een verbinding mee maken. Welke beleving kunnen we aan het park toevoegen? Om meningen, ideeën en suggesties op te halen, organiseren we nog voor de zomer een informatieavond om vervolgens in september met een plan te komen.’ De informatieavond over park Rams Woerthe is op woensdag 3 juli in Rabo Theather De Meenthe.

Rams Woerthe is door zijn ligging een groene oase in de binnenstad van Steenwijk. Voor omwonenden en inwoners, maar óók voor bezoekers en toeristen. Wethouder Bram Harmsma: ‘We willen kijken of we het park een impuls kunnen geven. Een kwaliteitsimpuls die past bij de uitstraling en identiteit van vestingstad Steenwijk. Een park dat voor verbinding zorgt. Aantrekkelijk omdat er wat te zien en te doen is, maar wél met behoud van de natuurlijke en monumentale waarde. Bij het hele proces laten we ons dan ook adviseren door een landschapsarchitect.’

Meepraten over park Rams Woerthe

De eerste avond wordt georganiseerd op woensdag 3 juli om 19.30 uur in De Meenthe. Hiervoor worden omwonenden en alle betrokken organisaties persoonlijk uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar centrumsteenwijk@steenwijkerland.nl De ideeën en suggesties die op 3 juli worden opgehaald, worden verwerkt in een concept-ontwerp dat op woensdag 4 september aan de betrokkenen wordt teruggelegd. Dit leidt tot een definitief ontwerp dat vervolgens aan het college van B&W wordt voorgelegd.