Proef met fietsenstalling in binnenstad Steenwijk

In de maanden augustus en september kunnen bezoekers van de binnenstad van Steenwijk hun fiets kwijt in de fietsenstalling op het terrein van het kermis- en circusmuseum. Wethouder Bram Harmsma: ‘Van verschillende kanten hoorden we de wens voor een fietsenstalling in de binnenstad. Van inwoners, maar ook van bijvoorbeeld de fietsersbond. Om een goed beeld te krijgen van hoe groot de behoefte is, hebben we gekozen voor een proefperiode. Daarna gaan we de proef evalueren.’

De tijdelijke fietsenstalling wordt ingericht op het terrein van het voormalige kermis- en circusmuseum aan de Onnastraat. Er worden fietsenrekken geplaatst en ook stopcontacten voor het opladen van de elektrische fiets. Uit veiligheidsoverwegingen is de fietsenstalling ’s nachts afgesloten. Bezoekers van de binnenstad kunnen tijdens de proefperiode op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 23.00 uur van de fietsenstalling gebruikmaken. In de Onnastraat wordt daarvoor een verwijsbord geplaatst.

Achtergrond

De wens voor een fietsenstalling kwam naar voren tijdens de herinrichting van de Markt die eind vorig jaar is afgerond. Ook vanuit de gemeenteraad werd het idee geopperd. De afgelopen periode zijn diverse mogelijke locaties en opties bekeken. Het resultaat van dit onderzoek is de nu gekozen locatie die met een ingang aan de Onnastraat vlakbij de Markt ligt. De proef voor het fietsparkeren in de binnenstad van Steenwijk loopt in augustus en september.