NK Tegelwippen 2024

Onze gemeente gaat voor groen en klimaatbestendig en doet vanaf donderdag 21 maart opnieuw mee met het NK Tegelwippen. Steenwijkerland gaat de strijd aan met de gemeente Meppel, Hoogeveen, de Wolde, Westerveld en Midden-Drenthe.

Waarom tegels wippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. 

Meedoen, Tegeltaxi en tuinsubsidie

Ben je nu geïnspireerd geraakt of heeft het begin van de lente ervoor gezorgd dat je buiten je handen weer uit de mouwen wilt steken: doe dan mee! We geloven dat we samen de overwinning kunnen behalen en Steenwijkerland een stukje groener en klimaatbestendiger kunnen maken. We willen daarom deelname ook zo makkelijk mogelijk maken. 

Tegeltaxi

Weet u niet wat u met uw verwijderde tegels moet? Geef ze mee aan de Tegeltaxi: een tegelwip-actie voor het ophalen van uw verwijderde tegels. De Tegeltaxi rijdt op dinsdag 7 en woensdag 8 mei rond om gewipte tegels op te halen.

Nadat de gewipte tegens zijn aangemeld op www.nk-tegelwippen.nl, kunt u zich aanmelden voor de Tegeltaxi. U kunt u aanmelden door het online aanmeldformulier Tegeltaxi in te vullen. Houd hierbij de volgende gegevens bij de hand:

  • Adres
  • Aantal tegels
  • Soorten tegels
  • Opmerkingen (bijvoorbeeld de specifieke locatie van de tegels)

Let op:

  • Tegels die niet zijn aangemeld worden niet opgehaald.
  • De Tegeltaxi haalt alleen tegels op. Dus geen stoepranden, zand, tuinafval of ander (grof) huishoudelijk afval.
  • Deze ophaalservice is uitsluitend bedoeld voor huishouden. Niet voor bedrijven, instellingen, scholen, kerken enzovoort.

Tip: voor gratis tuinadvies kunt u terecht bij ’t Infopunt van Stichting Duurzaam Steenwijkerland aan de Kerkstraat 4 in Steenwijk. De tuincoaches helpen u tijdens een adviesgesprek graag met handige tips en inspiratie!

Tuinsubsidie

Wilt u graag een boom planten in uw tuin? Of denkt u na over het opvangen van regenwater? U kunt subsidie aanvragen voor het verduurzamen van uw tuin. Met deze subsidie kunt u één of meerdere maatregelen nemen om de tuin beter voor te bereiden op droogte, hitte en hoosbuien.

Kijk voor meer informatie of voor het aanvragen van de tuinsubsidie op de pagina tuinsubsidie.

Beeld NK Tegelwippen