Informatie

  • Regio Deal 'smart' station & European Wetland Center

    Begin oktober 2020 besloot Regio Zwolle om 1,75 miljoen te reserveren vanuit de Regio Deal Regio Zwolle voor het project ‘Station Steenwijk als aantrekkelijk mobiliteitsknooppunt en 2 miljoen voor de realisatie van het European Wetland Center in Ossenzijl. Met het ‘intercitystation 3.0’ als poort naar de regio en het European Wetland Center als attractie van wereldallure zet de gemeente fors in op toeristische en dus ook economische ontwikkeling. Omdat die projecten de regio ver te boven gaan, is rijkssteun noodzakelijk. Daarom heeft Steenwijkerland deze twee projecten ingebracht in de Regio Deal van Regio Zwolle.'

  • Toerisme in Steenwijkerland

    De gemeente Steenwijkerland heeft een van de meest bijzondere landschappen van Nederland. Een gebied van 330 km² met water-, riet- en boslandschappen afgewisseld met pittoreske stadjes en dorpen. Maar liefst 105 km² hiervan is Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste wetland van Noordwest Europa. In Weerribben-Wieden kunt u varen, fietsen, wandelen, winkelen en nog veel meer!

  • Meld schade aan fiets- en wandelnetwerk

    In Weerribben-Wieden kunnen inwoners en bezoekers gebruik maken van het fiets- en wandelnetwerk. Om een goed en betrouwbaar netwerk te kunnen aanbieden, is het belangrijk dat schade tijdig gemeld wordt.